Se över din energiförbrukning – satsa på bättre isolering

Vi behöver titta på många lösningar för att minska vår klimatpåverkan och för att hitta alternativa energilösningar. Bättre isolering av bostaden är en sån sak.

Det blir varmare i vårt land, men det kan också bli kallare. Inget vet med säkerhet hur klimatet förändras framöver. Vi vet bara att det förändras. Och så vet vi att vi, åtminstone inte än så länge, har en lösning varken på klimatförändringarna eller på vår energiförsörjning. Men det arbetas på många fronter med båda sakerna.

Det som kan göras på det privata planet är att man börjar se över sina vanor. Det kan handla om små förändringar, som hur man tar sig till jobbet och vilka matvanor man har. Dessutom är det av stor betydelse hur stor energiförbrukning man har i sitt boende.

Behåll innetemperaturen genom bättre isolering

Vad gäller ens energiförbrukning så kan man också gå lite olika vägar. Man kan bli sin egen elproducent med hjälp av solceller, eller värmeproducent med hjälp av till exempel en värmepump. För många är det också möjligt att dra ned lite på värmen i bostaden och se över vilka apparater som slukar mest energi.

En sak som man också bör titta på är hur väl isolerad bostaden är. Det är mycket möjligt att man kan spara in så mycket på att undvika värmeförluster, genom att skaffa bättre isolering, att man slipper att dra ned på värmen. Det är ju inte meningen att man ska behöva frysa i sin egen bostad.

Läs mer om isolering på denna hemsida: www.isoleringstockholm.nu