Om oss

Vad är det viktigaste verktyget i samband med en renovering eller ett byggprojekt? Vi skulle säga att det handlar om kunskap. Att se hur många idag bygger mer på känsla än på faktabaserad kunskap gör lite ont i våra bygghjärtan.

Det skapar osäkra lösningar där man riskerar att skada sig – både för stunden och i framtiden – och det ger ekonomiska svårigheter där varje projekt tenderar att kosta betydligt mer än vad man budgeterat för. Man måste alltid ha en plan och man måste alltid ha kunskap om vad man gör. Det vill vi bidra med på den här sidan.

Vi vill både uppmuntra dig att våga bygga på egen hand och lära dig att dra i handbromsen. Det senare är nog så viktigt. Man ska alltid lära sig att hålla sig till den nivå som är lämplig. Att grannen bygger en veranda innebär inte att du också klarar det. Det handlar om ett hantverk där man också måste ha vissa förkunskaper och viss fallenhet. Vissa saker får man heller inte göra utan att anlita professionell hjälp. Vi ska gå igenom olika projekt och ge tips och råd om hur du ska göra för att lyckas.

Hur fungerar det med bygglov? Vilka regler finns för attefallshus – och hur mycket kan du göra i din bostads- eller hyresrätt? Det finns regler att förhålla sig till och om detta inte sker så kan man riskera att dras in i väldiga svårigheter. Vi ska gå djupare in på detta i våra texter.

Vi som driver sidan är snickare, målare och gamla hantverkare. Vi sitter på en enorm kunskapsbank som vi gärna delar med oss av. Vår ambition är att hjälpa dig att finna glädjen i att ta fram verktygslådan och där den ångest som många känner idag försvinner. Att skapa är roligt, men det gäller också att hålla sig till det man klarar av. Välkommen hit!