Förbättra husets ventilation och utseende med en fönsterrenovering i Stockholm

Ett hus är varken snyggt eller hälsosamt om fönstren saknar färg och kitt och allmän omvårdnad. En fönsterrenovering i Stockholm ger en friskare fastighet.

Fönster kan vara ett stort bekymmer eller ett mindre problem. Allt beror på vad som hänt och i vilket skick byggnaden är. Det är inte helt ovanligt att fönster som vetter åt vissa håll eller sitter på vissa ställen är mer utsatta än andra. Vanligaste problemen man har är att färgen börjar släppa och att kitt saknas.

Är man glad ägare till ett hyreshus eller en annan större byggnad påverkar fönstrens skick i allra högsta grad intryck och marknadsvärde. Det handlar inte bara om utseende. Nederbörd, sol och kyla påverkar alla på olika sätt det blottade träet i fönsterkarmen och medverkar till att detta förstörs på sikt.

Fönsterrenovering är en nödvändighet med ojämna mellanrum

När färgen flagnar och kittet lyser med sin frånvaro är det dags för fönsterrenovering i Stockholm. Att lyfta på luren och kalla på proffsen är en bra första åtgärd. När ni tillsammans gått igenom byggnaden och kontrollerat vilka problemen är, kan ni börja göra upp planer och få en offert.

Det ingår normalt sett ett antal åtgärder i en fönsterrenovering, och skicket avgör självklart vilka. Vissa gånger kan man behöva byta fönster på grund av rötskadat trä. Man målar och kittar. En del glas kan också behöva bytas. Även tätning kan vara en nödvändig åtgärd. I slutänden har man en byggnad där både utsidan och insidan förbättrats.