Takläggare i Stockholm och deras utbildning

Om du vill utbilda dig till takläggare i Stockholm kan du välja mellan två olika gymnasiala utbildningar. Det sker på bygg- och anläggningsprogrammet.

När du väljer en utbildning på gymnasienivå för att bli takläggare i till exempel Stockholm ska du ha inriktning till husbyggnad. Därigenom kommer det bli enkelt att fortsätta den linje du valt för att kunna lägga tak och behärska yrket till fullo. Tänk bara på att du kommer arbeta på hög nivå.

Att vara rädd för olika slags väder eller att tycka det är obehagligt med höga höjder är inget som gynnar dig. Vill du hellre arbeta inomhus och sitta vid ett kontor är detta inget för dig. Här handlar det om att vara praktiskt lagd och klara av att genomföra ett jobb snabbt och effektivt.

Att vara takläggare är att ha ett hantverkaryrke. Det har funnits i många år och är uppskattat. Takläggning består av att lägga på takpapp, hantera takplattor och arbeta med plåt eller till och med anlägga ett grästak. Det är roligt och omväxlande men bygger på rutiner för säkerhet. Du ser helt enkelt till att hålla fukt ute och du arbetar därför även med isolering.

Att vara takläggare i Stockholm är inget för den räddhågsna

På vinterhalvåret är det vanligt att man genomför en och annan takkontroll. Det sker både inomhus och utomhus. Skulle snön ha fallit mjukt över taket är det bara att borsta bort den. Man lyfter helt enkelt på takpannorna för att kontrollera hur det ser ut under dem.

Är det isigt och gigantiska mängder snö kanske man väljer en annan dag. Det måste vara möjligt att verkligen se vad som ligger på lur under en panna. Då kan man rätta till det om det skulle behövas. Här vill man ju inte hitta fukt eller annat obehagligt, det måste åtgärdas så snart som möjligt.

Återigen inget för de som har höjdskräck. Då ska man definitivt leta efter ett annat jobb. Kanske gillar du utmaningar och att jobba utomhus i alla väder. Då kan det här ändå vara något för dig. Höjdskräck går ju faktiskt att arbeta bort. Värre är det om du har andra rädslor. Mer information om takläggning kan du hitta på hemsida: takläggarestockholm.net