Se över husets exteriör

I Sverige råder det just för tillfället en extra stor trend inom renoveringar av olika slag där privatpersoner – på egen hand – ger sig på olika projekt. Projekt som tilll största del förläggs till husets insida och detta av naturliga skäl; det är ju trots allt där man spenderar sin tid och därför också av störst vikt att denna verkligen är fräsch och trivsam. Denna trend är alltså generellt sätt väldigt sund och god – att folk renoverar och förbättrar sina hus rent interiört gör att livslängden på dessa bostäder blir både längre och att de dessutom blir betydligt trivsammare för de som bor i dessa och som genomfört projekten.

Det som många glömmer här handlar dock om husets utsida och exteriör som även denna bör tas om hand med lika stort allvar och seriositet som interiören – både sett ur ett rent estetiskt perspektiv och ur en hållbarhetsaspekt. Tänker man efter så är det ju trots allt husets utsida som får ta emot mest stryk av Moder Jord i form av regn, vind, snö och annat som rör vädret, eller hur?

Det vi menar här är att man som privatperson och husägare även ska lägga en del av sitt fokus på utsidan och därför tänkte vi rada upp några punkter som exempel på hur detta kan ske – både för att göra huset snyggare och för att göra det beboeligt under en längre tid.

  • Fasadrenovering. Här handlar det om att putsa, laga och fixa husets utsida och gör det mer hållbart och betydligt vackrare på samma gång. Tipset här är – då många inte vet var de ska börja eller vad de ska göra – att man anlitar ett företag för denna fasadrenovering. På detta sätt säkerställer man att allting sker korrekt och att denna fasadrenovering blir så effektiv som möjligt. Låter det dyrt? Då har du inte räknat med att du kan anlita ett företag för en fasadrenovering och använda dig av ditt Rot-avdrag; något som kan halvera din kostnad. Passa på att genomföra en fasadrenovering med rot-avdrag innan årsskiftet dock – risken är stor att denna skattereduktion blir betydligt mindre efter 31 december.
  • Altan. Bygg en finare altan som välkomnar dina gäster – detta är något som är enklare än vad det låter. På internet kommer du att hitta många finurliga att snygga lösningar på hur du gör detta på bästa – och billigaste! – sätt. Ett perfekt sätt att göra sitt hus snyggare
  • Skaffa markiser. Även detta är något som helt förändrar intrycket av ditt hus och som gör det lyxigare. En billig investering som dessutom både skyddar mot sol och vatten. Markiser är verkligen underskattat!
  • Måla om. Ett lite dyrare alternativ till förändring som dock kan vara nödvändig att genomföra. Färg ger nämligen inte bara ett snyggare yttre utan det skyddar även mot regn, snö och annan nederbörd och som därför är väldigt viktigt sett till husets status och framtid. Se till att – liksom vid en fasadrenovering – göra detta innan årsskiftet; en målare är nämligen att föredra vid detta projekt och här kan du alltså använda dig av rot-avdraget för dennes tjänster.

Med dessa punkter vill vi alltså underlätta för hur man kan skapa sig en bättre, mer hållbar och snyggare utsida till sitt hus. Detta är viktigt och inte något som får glömmas bort; i denna trend inom inredning så kanske man även ska lägga till ett nytt begrepp som handlar om och stavas utredning? Glöm inte exteriören!