Riktigt hållbara fundament med hjälp av fiberbetong

Att bygga med fiberbetong är ett vanligt sätt om man vill vara säker på att betongen håller. Fiberbetong är ett mycket pålitligt material till stora byggen.

Ett vackert betonggolv är något många drömmer om. Betong kan bli både varmt och mjukt om man hanterar materialet på rätt sätt och väljer att lägga värmeslingor under samt slipa det silkeslent. Med sin lite råa framtoning och sin kalla färg har betong länge varit ett populärt material i de svenska hushållen. Den grå betongen passar helt enkelt väldigt bra ihop med nordisk inredning.

Vissa oroar sig dock för att betongen ska spricka. Att ha en stor spricka i sitt golv är inget någon uppskattar, men som tur är finns det lösningar på denna typ av problem. Att bygga med fiberbetong kan vara en sådan lösning. Fiberbetong innehåller fibrer som gör betongen extra hållbar. Den spricker därför inte lika lätt utan är betydligt mer hållbar. Fiberbetong används därför på exempelvis golv och väggar.

Smart att välja hållbar fiberbetong

I stora byggprojekt såsom broar och andra konstruktioner som måste ha hög hållfasthet är fiberbetong ett ultimat material. Tack vare fibrerna som man blandar i betongen minskar risken för sprickor som kan uppstå i stora fundament. Att välja fiberbetong från början är betydligt smartare än att försöka laga skador i betongen i efterhand.

Golv är även det något man vill ska hålla. Fiberbetong kan förvisso vara svårare att slipa än vanlig betong, men för en expert på fiberbetong är det enkelt att få till ett snyggt och plant golv i det materialet. Fiberbetong är dessutom betydligt mer flexibel än vanlig betong och klarar av att böjas. Smart för den som vill använda materialet på en yta full med märkliga vinklar och vrår, eller som önskar en sömlös känsla mellan betonggolv och betongklädda väggar i sin lokal.