Fönster för bastun

Fönster kan göras i alla möjliga former och i alla möjliga sorters kvalité. Använd en erfaren leverantör av fönster för att hitta rätt ruta till bostaden.

En bostad kan ibland behöva lite olika fönstertyper på olika ställen för att fungera rätt. Ett utrymme som sätter lite speciella krav på fönstret är bastun. I bastun sitter man gärna och svettas men det gäller att man har byggt bastun rätt, annars finns det en risk att man måste kasta sig ut naken i villaområdet för att rädda sig från ett fönster som plötsligt sprängts av värmen.

Inte så charmigt kanske, men det är lätt att undvika. Man kan ju såklart avstå från att basta, men det är inget alternativ för livsnjutaren. Har man en bastu ska den användas, punkt slut. Istället får man göra en bastu som faktiskt håller för vad den är avsedd till.

Fönster som klarar både värme och kyla

Den största utmaningen med bastun är inte att det är väldigt varmt. Problemet är att det växlar mellan att vara vanlig rumstemperatur eller kallare till att bli goda 100 grader på mycket kort tid. När temperaturen skiftar så krymper eller expanderar material och det skapar spänningar. Spänningar som kan krossa ett fönster. Om det inte är tillverkat för att just klara av temperatursvängningarna.

Till bastun ska man ha bastufönster och är man minsta osäker bör man kontakta fönstertillverkaren eller leverantören för att få lite råd. Tänk också på att även om man inte springer runt naken i bostadsområdet så bör man vara naken i bastun och då vill man vara lite privat. Har man nyfikna grannar kan det vara en god idé att investera i frostade bastufönster. Då blir bastun egen, privat och säker. Precis vad som krävs av en livsnjutare.