Bygg inte bort solen i Stockholm – skaffa markiser istället!

Stanna till några minuter innan du skickar in en bygglovsansökan för ett inglasat uterum i Stockholm. Kan inte markiser vara en bättre lösning för dig?

Funderar du på att bygga en inglasad altan på din villa i Stockholm? Det har varit populärt i många år nu men det finns faktiskt anledningar till att du ska ta dig en tankeställare. När du har läst den här texten kanske du kommer vilja skaffa markiser istället. På vilka sätt kan det vara bättre?

Många vill ha närhet till sin trädgård eller ett litet skogsparti som man kanske är lyckligt lottad att ha på sin baksida. I Stockholm är man ju inte direkt bortskämd med natur. Många villaägare bygger därför in sina altaner med tak och väggar. Men har man då verkligen ett uterum? Är man närmare naturen?

Varför är markiser bättre än en inglasad altan?

Om du bygger tak och väggar på altanen har du ju egentligen byggt ut ditt hus med ytterligare ett rum. Effekten blir oftast att man spenderar all tid i uterummet istället för i vardagsrummet. Eftersom altanen förmodligen ligger åt söder har nämligen solljuset byggts bort. Uterummet är dessutom oftast väldigt dyrt att värma upp.

Du har då flyttat funktionen av ett trivsamt vardagsrum till ett uterum. Hur var det mer effektivt för ditt hem och hur kom du egentligen närmare utemiljön? Detta är en vanlig konsekvens som många inte förutser. Nu när du har blivit varse om den kan du istället planera för ett mer trivsamt hem.

Skaffa markiser istället för att slösa pengar på dyra uterum

Det finns en mycket enkel lösning för hur du kan behålla ett trevligt vardagsrum med naturligt solljus och samtidigt ha en altan som du kan nyttja även när det regnar: Markiser. Lösningen var så enkel att du inte ens tänkte på den. När du vill ha in ljus i vardagsrummet drar du helt enkelt upp markiserna.

När du vill skugga din altan eller skapa regnskydd fäller du ut markiserna. Det är en så otroligt enkel och smart uppfinning att man lätt bortser från den. Med hjälp av markiserna sparar du väldigt mycket pengar på att inte bygga ett onödigt extra rum på ditt hus. Överväg därför markiser istället för att bygga ut.